Interieur Design: Het Huis aan het Meer Deel II

James Edmondson van Log House Holiday laat ons zijn prachtige zelfbouw in het hart van Cotswolds zien

Arrow Down
In augustus 2019 bouwde James Edmondson en zijn verloofde Sophie hun nieuwe huis op een 130 hectare natuurreservaat aan het meer. Hier werkt James ook in het eco blokhut vakantie familiebedrijf. We hebben al een kijkje mogen nemen in de prachtige keuken van het stel en nu vertelt James het verhaal over zijn zelfbouw avonturen in één van de meest idyllische omgevingen van het Verenigd Koninkrijk.

Kan je ons iets vertellen over de woning en wat de inspiratiebron was voor de architectonische stijl? We wilde een gebouw creëren dat ongemerkt in zijn omgeving ligt en een geheel vormt met het natuurgebied. Het heeft een eiken frame gemaakt door Border Oak en we vinden het geweldig hoe veel van het houtwerk met de hand wordt gedaan. Je krijgt dus die handgemaakte uitstraling en landelijk karakter door de gehele woning. Het visuele concept is gebaseerd op een structuur van twee schuren met verbonden loopbruggen. De grote woonkamer is open en is geweldig nu dat we een dochter hebben die 5 maanden oud is, Aubrey. De tweede schuur wordt gebruikt voor gasten. Vrienden en familieleden die op bezoek komen hebben dus hun eigen plek waar ze kunnen verblijven.
Hoe lang duurde het om het te bouwen en wat was de grootste uitdaging?
We begonnen in augustus 2019 en verhuisde naar ons nieuwe huis in oktober 2020. Het hele proces was relatief snel vooral aangezien de Covid situatie. We waren in staat om actief betrokken te zijn omdat het vakantiebedrijf gesloten was. We hadden geluk dat we geen materialen tekorten hadden waar zoveel zelfbouwers wel te maken mee kregen. Het hielp dat we hadden gekozen voor gipsplaat met droge voering in plaats van nat gips, want dat was net alsof het goud was tijdens lockdown. De grootste uitdaging was het drogen van de intern houten bekleding, want dit was totaal niet zo droog als het had moeten zijn toen het werd geleverd. Uiteindelijk moesten we het van kamer naar kamer sjouwen. Vermoeiend!

Hoe kwam je te weten over Corston Architectural Details?
Ze werden aanbevolen door Hush, onze keukenleveranciers. Ze zijn niet het goedkoopst maar ook niet te duur en de kwaliteit is uitstekend. Omdat dit voor altijd ons huis zal zijn, wilde we echt investeren in producten die lang mee zouden gaan. En dit is ook een belangrijk onderdeel van onze professionele en persoonlijke filosofie. We sparen liever om producten met de juiste kwaliteit te kopen dan voor goedkoper te gaan en het na een aantal jaar te moeten vervangen. We begonnen met keuken handgrepen, vervolgens kozen we voor Corston voor het gehele huis, zoals scharnieren, haken en deurklinken.
Voor welke afwerking van Corston heb je gekozen en waarom?
We vonden de Antiek Messing afwerking helemaal geweldig en past perfect bij alle natuurlijk eiken en geverfd hout, maar past ook bij ingetogen en natuurlijke kleuren die we in de gehele woning hebben gebruikt. We vinden het ook geweldig dat het met de hand wordt afgewerkt, zodat je die ambachtelijke aandacht voor detail en uniekheid krijgt die je niet zult krijgen met een machinale afwerking. 

Heb je een favoriet Corston design?
Een groot deel van de aantrekkingskracht van Corston is dat afwerkingen in alle collecties er hetzelfde uit zien. We konden dus kiezen uit een hele reeks van verschillende designs en armaturen en dit hielp enorm om een gestroomlijnde uitstraling binnen de twee schuren te creëren. Het is moeilijk om een favoriet te kiezen, maar de Harper T-bar meubelgreep is heel anders dan wat we voorheen hadden gezien en geeft alles waar we het aan vastmaken een extra uitstraling. We vinden de 8G Dimmer schakelaars in de hal helemaal geweldig, het lijkt net op een kunstwerk aan de muur.
Hoe belangrijk waren milieuoverwegingen tijdens dit project?
Mijn vader heeft de locatie in 1980 ontwikkelt uit een oude grindgroeve. Het is nu een Site of Special Scientific Interest (SSSI) voor de natuur en we werken hard om dit te behouden en beschermen. Omdat ons huis in het midden van een natuurreservaat ligt en in het midden van de meren waarvan onze gasten kunnen genieten tijdens hun vakanties, was het voor ons erg belangrijk om materialen en fittingen te kiezen van leveranciers uit het Verenigd Koninkrijk die onze ethiek over het milieu delen. Een Cotswold steen is op minder dan anderhalve kilometer afstand opgegraven, dakpannen uit Kent en de beglazing zijn in het Verenigd Koninkrijk gemaakt door Origin Global. En natuurlijk zijn onze ijzerwaren en armaturen afkomstig van nabijgelegen Corston, en zijn ze gemaakt om lang mee te gaan.