Onze kijk, in het kort
Less is more. 
Gebruik lampen met een brede lichtstraal voor taken en een nauwe lichtstraal om sfeer te creëren.Verlicht de ruimte rondom zitplaatsen, maar niet de zitplaatsen zelf.Warme witte lampen zijn een must.Zet alles op dimmers.Opbouwspots zijn de toekomst.
Waarom opbouwspots?
Ten eerste kun je ze, in tegenstelling tot spots die in je plafond zijn ingebouwd, vrijwel overal plaatsen. Dat betekent dat je heel specifiek kunt zijn over waar je wel en niet wilt verlichten (meer daarover hieronder).

We vinden tevens dat ze er beter uit zien. Ingebouwde spots zijn meestal helemaal niet verborgen. Het is dan toch beter om het maar bewust duidelijk zichtbaar te maken en het goed te doen.

Je kan opbouwspots op balken en muren monteren. Dit is perfect als je hoge plafonds hebt en je de verlichting wat naar beneden wilt brengen.  
Laten we het hebben over lampen
Het belangrijkste voor ons was dat onze spotlights en lampen apart beschikbaar zouden zijn.

Ja, LED gaat er lang mee, maar niet zo lang als de verlichting zelf. Het is slecht voor de planeet en jouw portemonnee om het gehele ding weg te moeten gooien omdat de lamp het niet meer doet.

En ze zijn warm wit. We hebben ontdekt dat 2.700K perfect tussen te koud en te warm in zit. Het is ongeveer hetzelfde als een traditionele gloeilamp.  
Breed vs. nauw
Onze lampen zijn beschikbaar in 12° (nauw) en 24° (breed-achtig) lichtstraal maten.

De bredere 24° zijn perfect voor ruimtes waar je meer licht nodig hebt voor taken, zoals in de keuken om een werkblad of kookeiland te verlichten. Ze zijn nog wel iets nauwer dan de standaard, zodat je iets meer controle hebt.

De 12° gebruiken we om sfeer te creëren. Ze verlichten alleen een kleine ruimte. Je kan ze daarom gebruiken om meubels, kunst of architectuur te verlichten terwijl je zitplaatsen en dat ongemakkelijk gevoel dat je krijgt wanneer je onder een spotlight zit kan vermijden.

Omdat ze zo specifiek zijn is de verstelbaarheid van een opbouwspot voor onze 12° lampen een must.

In kamers zoals keukens, die soms praktisch en andere keren sfeervol moeten zijn, gebruiken we beide. Sluit ze aan op verschillende lichtkringen en je kan vervolgens de sfeer met één klik van de schakelaar veranderen.
Dimbaar
We adviseren eigenlijk altijd om jouw spots met dimmers te verbinden. Zo heb je meer controle en ben je meer geneigd om ze te gebruiken.

We adviseren ook om pulsdrukkers te gebruiken om het licht te dimmen.

Ze zien er hetzelfde uit als normale schakelaars, dus is het elegante optie.

Je kan ook meerdere op één circuit gebruiken.

Roterende dimmers (een standaard knop die je kan draaien om het licht te dimmen) of wisselschakelaars, dit betekent dat als je meer dan twee wilt gebruiken om een circuit te bedienen je een kruisschakelaar moet toevoegen en deze hebben alleen aan en uit opties.

Pulsdrukkers zijn vooral handig in grotere ruimtes waar je ze op verschillende plekken kan plaatsen om jouw spotlights te dimmen. Zo hoef je dus niet meer van één kant van de kamer naar de andere kant te lopen om het licht te bedienen.