Veelzijdige haken
De subtiele haak. Een organisatie held.

Er is veel meer dat je met een haak kan doen dan alleen het ophangen van jassen, handdoeken en ochtendjassen. Vrijwel alles dat rond ligt (en ook wat niet) kan door een haak of twee worden georganiseerd.

Kijk verder en ontdek een aantal ideeën voor elke kamer in jouw woning.

Maar eerst..

Een korte introductie tot onze haken
Er zijn drie in onze collectie en elk is verkrijgbaar in onze drie afwerkingen (Brons, Antiek Messing en Gepolijst Nikkel).

Mews is ons meest traditionele design. Een klassieke jashaak met twee afgeronde haakjes.

Hyde is erg simpel en minimalistisch. Het lijkt een beetje op een shaker peg, maar dan in massief messing en met een klein rechtopstaand deel aan het einde dat er voor zorgt dat alles mooi blijft hangen.

Portland heeft één haak met een erg diepe nek. Dit design past perfect in zowel traditionele als moderne ruimtes.
In de gang
Natuurlijk gebruik je haken hier om jassen op te hangen. Maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Hoe hoog moet je ze hangen? Dit ligt vooral aan hoe lang jij en de mensen waarmee je woont zijn, maar probeer ze op ooghoogte te bevestigen. Haken worden meestal te hoog bevestigd waardoor zware jassen niet gemakkelijk te pakken zijn, vooral als je een lange haak zoals Mews gebruikt.

Wat betreft afstand is ongeveer 15 centimeter prima, maar vergroot de afstand gerust als je een ruimere uitstraling wilt creëren (of als je veel dikke jassen hebt).

Als je ook hoeden, mutsen en petten wilt ophangen dan is Mews de perfecte keuze. Gebruik de kleine onderste haak voor jassen en de diepe bovenste haak voor de hoeden.

Vergeet niet dat je haken ook voor hondenlijnen en sleutels kan gebruiken.
In de keuken en opbergruimte 
Je kan ook haken gebruiken voor in de keuken en in keukenkastjes.

Laat jouw haken zien in de keuken en hang dingen zoals kopjes, bosjes kruiden, potten en pannen (plus bijvoorbeeld zeven en vergieten), plumeaus en theedoeken op.

Berg niet zo mooie plumeaus, stoffer en blik of spuitflessen (plaats de trekker gewoon over de haak) op.

Je kan ook de bezem bij de kop, de slang van de stofzuiger en de strijkplank aan jouw haken hangen.

Hyde is hier perfect voor en Portland is ook prima geschikt voor de slang van de stofzuiger.
Boven
Naast het plaatsen van haken aan de achterkant van deuren voor ochtendjassen en handdoeken (Portland is hier trouwens perfect voor vanwege de diepe nek), kan je ze ook in jouw kledingkast bevestigen.

Sieraden, stropdassen en tassen kunnen op deze manier makkelijk opgehangen worden. Voeg een extra haak toe en hang kleren voor de volgende dag alvast klaar.

Je kan ook een kleine haak zoals Hyde tussen het bed en nachtkastje plaatsen om oplaadkabels op te hangen als je ze niet gebruikt. Dit kan je ook doen voor in de woonkamer of onderaan een bureau.
Buiten
Schuren zijn meestal een zootje, dus een aantal haken kunnen hier goed van pas komen.

Rijg een touwtje door de handvaten van troffels, harken, snoeischaren en tuinscharen zodat je ze kan ophangen en je ze niet meer kwijtraakt.

Hang een trechter op waar het balletje touw in kan plaatsen, zorg ervoor dat het uiteinde uit het tuitje hangt.

Shop deze drie haak designs en afwerkingen hier.