Onze Doorzichtige schakelaars en stopcontacten: een praktische gids
Meestal zal een schakelaar of stopcontact een plaat hebben, gemaakt van plastic, staal, keramiek of in het geval van Corston massief messing, dat zichtbaar is op de muur.

Maar het kan zijn dat er soms een subtieler optie nodig is.

Een minimalistisch interieur. Kamers die traditioneel aanvoelen maar toch behoorlijk modern zijn. Of misschien een ruimte voorzien van statement behang.

Hier komen onze Doorzichtige platen dan goed van pas.

Ze zijn gemaakt van doorzichtig polycarbonaat met afgeronde randen. En zijn ontworpen om gebruikt te worden met zowel verf als behang. En omdat ze slechts 2mm dik zijn, zien ze er erg subtiel uit na de installatie.
De andere details (mocht je dit jezelf afvragen) zijn hetzelfde.

De schakelaars zijn net zoals de rest van de collectie nog wel gemaakt van massief messing en verkrijgbaar in dezelfde drie afwerkingen en de stopcontacten zijn beschikbaar in zwarte en witte inzetstukken.

Maar hoe werkt zo'n doorzichtige plaat zoals die van ons nou?

Nee, we gebruiken geen trucjes, het is allemaal vrij simpel eigenlijk. En het komt in principe neer op het papieren sjabloon dat wordt meegeleverd met elke Doorzichtige schakelaar en stopcontact. Zodra het sjabloon op zijn plaats wordt gezet, zal het zichtbaar zijn door de plaat die er bovenop zit.

Het sjabloon zelf kan worden geverfd of als leidraad worden gebruikt om behang af te snijden.

Hierna zijn er nog maar een paar eenvoudige stappen nodig om een bijna doorzichtige uitstraling op de muur te creëren.
Hier is het hele proces...

1(a) Om jouw Doorzichtige plaat met verf te combineren kan je een roller gebruiken om één kant van het meegeleverde sjabloon met twee laagjes verf te verven. Laat het vervolgens volledig opdrogen.

1(b) Om het te gebruiken met behang heb je een stukje dubbelzijdige tape nodig, plaats dit aan één kant van het sjabloon. Zorg ervoor het stukje behang perfect past bij het behang op de muur. Hou het op zijn plaats terwijl je het sjabloon over de inbouwdoos plaatst. Druk het behang op het sjabloon om het op zijn plaatst te houden en verwijder van de muur. Snijd langs het sjabloon met behulp van een scherpe mes of schaar.

2 Verwijder de beschermfolie van beide kanten van de polycarbonaat plaat.

3 Hou het geverfde of met behang bedekte sjabloon voor de inbouwdoos, zorg dat de draden verborgen zijn en bevestig de plaat aan de voorkant.

4 Maak vast door de tuimelring of dimmerknop en ring te bevestigen of gebruik de meegeleverde schroeven.

We adviseren om een vakman te gebruiken die alle producten van Corston kan installeren. Elektronische artikelen moeten door een gekwalificeerde elektricien worden geïnstalleerd.