Hoe haal het meeste uit jouw wandlampen

Of je nu op zoek bent naar praktisch gerichte verlichting of een rustige sfeer, bij ons ben je op de juiste plek.

Er komt veel bij kijken als het gaat over de maat, stijl en functie. We geven je de basisinformatie zodat jij het meeste uit je wandverlichting kunt halen.
Kies een design

Wandverlichting zitten tussen opbouwspots en kleine tafellampjes in, ze zullen zelfstandig niet een kamer verlichten, maar maken genoeg indruk om de sfeer vast te stellen en gerichte lichtstralen te creëren.

Onze Malvern zwanennek design schijnt de lichtstraal omhoog naar het plafond, dit zorgt ervoor dat de ruimte wordt vergroot en sfeer wordt toegevoegd.

Onze Primrose, kleine Claremont en Richmond designs zorgen er juist voor dat de lichtstraal naar beneden schijnt, maar op een zachtere manier dan een plafondlamp.

Dan heb je ook nog onze middelgrootte Claremont designs waarbij zowel lichtstralen naar beneden als naar boven schijnen met de twee geribbelde glazen lampenkappen. Perfect om details zowel binnen als buiten te verlichten.

Zorg er met lampenkappen voor dat je weet waar je naar opzoek bent.

Wil je een statement creëren of ben je opzoek naar een balans? Een massief messing of geribbeld glazen lampenkap zullen een statement maken (wellicht een subtiele) op jouw muren. Terwijl een kegelvormige, natuurlijk linnen lampenkap zal perfect opgaan in de achtergrond.
Waar kan je ze gebruiken

Eén van de vele pluspunten van wandlampen is dat het vrijwel overal gebruikt kan worden.

Bevestig bijvoorbeeld 2 Richmond gefixeerde lampen naast een spiegel in de badkamer of slaapkamer om jouw ochtend- en avondroutines te verlichten.

Of gebruik de hangende Claremont design aan beide kanten van jouw bed terwijl je knusjes een boek leest. Ze passen zelfs perfect in de keuken boven de werkbladen of dichtbij het fornuis om wat licht te krijgen tijdens jouw culinaire hoogstandjes.

En als kunst of architectonisch detail hebt waar je erg trots op bent, kan je wandlampen gebruiken om de aandacht te trekken.

Zoals je kunt zien, zijn ze erg veelzijdig.
Zo plaats je ze op de juiste manier

Als je beslissing maakt over het aantal wandlampen en waar je ze wilt plaatsen, is het een goed idee om over de grootte van de kamer te denken en of er natuurlijk licht aanwezig is.

Te veel blij elkaar kan er rommelig uit zien, maar in groepjes van twee, drie of vier wandlampen kan voor een sfeervolle uitstraling zorgen als het op de juiste manier wordt gedaan.

Als een basisregel adviseren we om ongeveer 2,5m tussen armaturen te laten, als er genoeg ruimte is natuurlijk. Het ligt ook aan de grootte en indeling van elke kamer.

Zorg ervoor dat ze niet te ver uitsteken in de kamer zodat het niet omvalt of beschadigd.

En ten slotte adviseren we op ze tussen 1,5m en 1,85m hoog te plaatsen. Op deze manier hangt de lampenkap op ooghoogte en heb je geen last van reflectie van de gloeilamp.

Ontdek onze collectie van gefixeerde en hangende wandlampen hier.