Hoe te kiezen tussen onze metalen afwerkingen

Onze korte handleiding helpt je bij het kiezen van de perfecte Corston-afwerking voor jouw huis.

Tot voor kort waren de belangrijkste opties voor afwerkingen chroom voor moderne woningen of zwart gietijzer voor traditionele omgevingen.

Nu zijn de keuzes vrijwel eindeloos.

Wat best overweldigend kan zijn.

Het helpt niet dat verschillende bedrijven verschillende woorden gebruiken om hetzelfde te betekenen. Vaak ziet het ene Antiek Messing of Gepolijst Nikkel er heel anders uit dan het andere.

Bij Corston bieden we graag genoeg keuze aan om aan verschillende smaken te voldoen zonder de zaken al te ingewikkeld te maken.

En het beste van alles: onze afwerkingen passen bij elke productlijn waaruit je kiest.
In een notendop

Er is geen goede of foute afwerking voor de inrichting van jouw huis, maar het architecturale erfgoed leent zich vaak voor een bepaalde afwerking.

Periode-eigendommen uit het Victoriaanse tijdperk en eerder zijn zeer geschikt voor Antiek Messing, omdat het het meest op een origineel kenmerk lijkt.

Gepolijst Nikkel heeft een verfijnde elegantie die goed past bij eigendommen en herenhuizen in Regency-stijl, terwijl de diepte van een donkere afwerking zoals Brons bijzonder opvallend kan zijn in moderne huizen.
Brons

Brons is onze donkerste afwerking, maar het is warmer dan gewoon zwart.

Hoewel het onze meest eigentijdse afwerking is, heeft het een rijkdom en diepte waardoor het een flexibele keuze is voor elke periode of stijl van onroerend goed.

Na verloop van tijd zal de natuurlijke messingkleur geleidelijk doorschijnen waar het metaal het meest wordt aangeraakt, waardoor het een uniek karakter krijgt.

Antiek Messing

Antiek Messing is iets donkerder dan onbehandeld messing, met meer toonvariatie.

We houden ervan vanwege zijn 'ingebedde' look in klassieke woningen; het is een afwerking die zich vanaf de eerste dag perfect thuis zal voelen.

Het reageert op de lucht en het vocht eromheen en wordt de eerste drie maanden donkerder, vooral op de plaatsen waar je het het meest aanraakt.

En zelfs direct uit de doos zal het een antiek gevoel hebben, aangezien we het verouderingsproces met de hand starten in onze werkplaats.
Gepolijst Nikkel

Gepolijst Nikkel is een verfijnde keuze met warmere ondertonen dan chroom - maar net zo duurzaam.

Het is een grote favoriet in traditionele huizen en kan ook een frisse, schone uitstraling geven aan moderne ruimtes. Het is ook nog eens een tijdloze afwerking die nooit zal dateren.

We gebruiken een hoogwaardig vernikkelingsproces om bescherming en kleurconsistentie te bieden, zodat onze Gepolijste Nikkelafwerking niet oxideert of patina krijgt.
Kan ik afwerkingen mengen?

Wij zijn ervan overtuigd dat bijpassende architectonische details de kracht hebben om een woning te harmoniseren. Daarom zijn al onze collecties op elkaar afgestemd.

Dat gezegd hebbende, het is niet nodig om geobsedeerd te zijn door het matchen van elke afzonderlijke metalen afwerking in uw huis.

Een van de belangrijkste kamers waar mensen zich zorgen over maken, is de keuken.

Alleen omdat je koelkast of kraan van roestvrij staal is, wil dat nog niet zeggen dat al je kastdeuren handgrepen van roestvrij staal moeten hebben.

Als de meeste van jouw hardware één afwerking is, zullen een paar anomalieën niet worden geregistreerd. Bovendien is het bewust gebruiken van een andere handgreepafwerking – zoals bij een op zichzelf staand meubelstuk – een geweldige manier om interesse en persoonlijkheid toe te voegen.

De gemakkelijkste manier om jouw perfecte afwerking te kiezen, is door samples te bestellen. Kleuren en texturen kunnen er op het scherm anders uitzien, en het is handig om te zien hoe elk eruitziet tegen al het andere in je huis. Ze kunnen hier als volledige set of afzonderlijk worden gekocht.