Achter Corston: Het Designproces

In dit eerste artikel van Achter Corston series vertellen onze designers over het proces om geweldige ideeën om te zetten is nog betere producten.

Arrow Down
Design staat centraal in alles wat we doen bij Corston en bij ons merk gaat het erom geweldige ideeën in nog betere producten om te zetten. Ons bedrijf is met drie mensen gestart en in slechts drie jaar is het gegroeid tot een bloeiende onderneming met een productafdeling van zestien hardwerkende industriële designers en development ingenieurs.  

We zien graag hoe jong talent groeit tot complete creatieve ingenieurs die geweldige producten maken van begin tot eind. Daarom zijn we op zoek naar ambitieuze trainees die volledige gekwalificieerd zijn, een passie voor design hebben en klaar zijn om hun professionele carrière te beginnen. Al het andere leren we je tijdens het werk.

Je wist misschien niet dat onze product designers meer doen dan alleen designen. Vaak moeten ze projecten managen, kosten onderhandelen, materialen inkopen, rapporten generen, voorraad van A naar B krijgen, kwaliteit testen en meer. Er komt nogal wat bij kijken wanneer je een idee in een geweldig product wilt veranderen dat klanten aanspreekt. 
Het Belang van Creatieve Vrijheid
Designers de volledige controle te geven over hun eigen projecten, dat is de Corston manier. Hun ideeën worden geïnspireerd door de behoefte om klantproblemen op te lossen. Alles wat we creëren doen we om woningrenovaties te vergemakkelijken, de uitstraling van een product is eigenlijk erg simpel. 

In plaats van gedreven te worden door kortstondige trends, focussen onze designers veel meer op het doel en kwaliteit. Dit betekent dat elk product perfect moet werken, er wordt dus veel getest en verfijnd gedurende de ontwikkeling.

Het design team werkt nauw samen met machineoperatoren, machinisten en afwerkers in de Corston werkplaats. Door deze nauwe relatie kunnen ze onderdelen ontwerpen die gemakkelijk te maken zijn, maar ook een intrinsieke schoonheid hebben. Het grote voordeel dat Corston het ontwerp, productie en verkoop zelf doet is dat er veel controle is gedurende elk deel van het proces. Deze diepgaande zorg en aandacht maakt werken bij Corson zo bijzonder.

Product Directeur, David Gray zegt: “Het budget en omvang van projecten kan erg verschillen, soms maken we het liefst simpele dingen en soms genieten we erg van meerjarige projecten waar we complexe systemen van producten ontwerpen. De uitdaging is erg verschillend en onvoorspelbaar.”

Het proces om een product perfect te maken stopt niet wanneer dit wordt gelanceerd. We blijven onderzoeken hoe we de kwaliteit kunnen verbeteren en we werken om aanloopproblemen op te lossen. Onze klantenservice afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Als het team merkt dat we veel van dezelfde feedback binnen krijgen, zullen ze het overdragen aan ons product team. 

Anja Assejev, Product en Supply Chain Superviseur zegt: “Wanneer we verbeteringen aanbrengen aan een product moeten we ervoor zorgen dat we vanuit een voorraad- en supply chain-perspectief het laatste model constant op voorraad hebben en we onze databases up-to-date houden.”
Producten Lanceren in een Gevestigde Markt
Handgrepen, schakelaars en stopcontacten zijn al in elk huis te vinden. De deurknop bestaat in feite al sinds de jaren 1800. In een verzadigde markt is het onze uitdaging om als een jong en snelgroeiend bedrijf nieuwe en innovatieve ideeën te creëren. Dit allemaal terwijl we ervoor zorgen dat onze producten herkenbaar en vertrouwd blijven.

Corston onderscheidt zich van de rest doordat onze producten goed passen in elke interieurstijl, zowel traditioneel als modern. We hebben maanden onderzoek gedaan en onze drie massief messing afwerkingen geperfectioneerd, zodat onze producten zich prima thuis voelen in zowel een moderne nieuwbouw als een monumentaal Georgiaans herenhuis.  

We geloven dat de kleine details zoals schakelaars en stopcontacten, ijzerwaren en verlichting het plaatje afmaken. Maar ze zijn niet ontworpen om het middelpunt van de belangstelling te zijn. Om deze balans goed te krijgen is erg belangrijk in een overvolle markt en dit onderscheidt ons.

Product Design en Development Ingenieur, Ross Titherington voegt toe: “We besteden veel aandacht om ervoor te zorgen dat onze producten er indrukwekkend uit zien, maar niet luid zijn. We willen dat ze bewonderd worden wanneer ze worden opgemerkt, maar niet overheersen.”

Controle hebben over de productreis geeft veel voldoening. Onze designers werken met veel plezier wanneer ze de controle krijgen over hun eigen projecten en verantwoordelijk zijn voor elke fase van het proces. Iedereen hier bij Corston zal het erover eens zijn dat er geen beter gevoel is dan een product van de tekentafel naar thuis bij onze klanten zien gaan waar ze ervan kunnen genieten.